Glosadors de Mallorca

Concurs de glosa escrita a Manacor

maciaferrer | 29 Juny, 2017 12:47

L’Ajuntament de Manacor convoca el primer Concurs de gloses escrites per la igualtat, per tal que els glosadors i glosadores promocionin la igualtat de gènere, visibilitzin el paper de les dones en la societat i es denunciïn la violència masclista i les situacions de discriminació. 
Aquesta iniciativa neix de l'Ajuntament de Manacor, l'Obreria de Sant Jaume, l'Espai de Dones de Manacor i la Direcció Insular d'Igualtat per propmoure que les festes de Sant Jaume siguin una celebració lliure de sexisme.

 

 

BASES:

1. Els treballs han de ser originals, redactats en llengua catalana, inèdits i no haver estat premiats en cap altre concurs.

2. Els treballs presentats hauran de complir amb els següents requisits:

 •   Reproduir rols de gènere igualitaris i de coresponsabilitat.

 •   Emprar un llenguatge inclusiu i respectuós amb la diversitat.

 •   Dignificar la figura i la representació de les dones a qualsevol àmbit.

  3. Es presentaran un màxim de 3 obres per participant.

  3. Cada obra haurà de tenir una extensió mínima de vuit versos.

  4. Cada participant haurà d'entregar tants de sobres com obres presenti. (màxim 3 obres). A l'exterior de cadascun d'aquests sobres hi figurarà el pseudònim de la persona participant i el títol de l'obra. Cadascun d'aquests sobres ha de contenir:

  a) La glosa, que a la part superior portarà el títol de l'obra (pot ser el primer vers de la glosa) i un pseudònim.

  b) La PLICA corresponent. Consisteix en un sobre tancat damunt del qual hi figurarà el pseudònim, el títol de la glosa i “Concurs de gloses escrites per la Igualtat”. Dins d'aquest sobre tancat hi aniran les dades de la persona concursant: nom, adreça, codi postal, adreça electrònica i telèfon.

  El nom de l'autor o de l'autora no ha d'aparèixer ni a les còpies de les obres ni a l'exterior dels sobres.

5. Les obres es podran presentar, fins a les 14 hores del dimecres dia 12 de juliol de 2017, al registre general de l’Ajuntament de Manacor, plaça del Convent, 1, de Manacor. S'entregaran quatre còpies, mecanografiades en folis A4, a doble espai i per una sola cara.

6. Les gloses hauran de tractar algun dels temes següents:

 •   Denúncia de violències masclistes

 •   Denúncia de situacions de discriminació

 •   Promoció de la igualtat de gènere

 •   Visibilització del paper de les dones a la societat en general

  7. S’estableixen els següents premis:
  · 1r premi: 200 euros en compres als comerços del municipi de Manacor i diploma. · 2n premi: 100 euros en compres als comerços del municipi de Manacor i diploma. · 3r premil: 50 euros en compres als comerços del municipi de Manacor i diploma.

  8. El premi comporta la publicació de les gloses guanyadores així com aquelles altres presentades que tinguin un mèrit suficient. Les obres guanyadores i aquelles que tinguin un mèrit suficient, es publicaran a un recull editat pel Consell de Mallorca.

  9. El jurat estarà constituït per: Maribel Servera, glosadora; Sebastià Roca, glosador i actor; Antònia Matamalas, presidenta de l’Associació Dones de Llevant; Guillem Melis, ex professor de l’Escola Municipal de Mallorquí i membre de l'Obreria de Sant Jaume; i Maria Isabel Bauzà, regidora de Polítiques Socials de Manacor.

  10. El jurat podrà declarar deserts els premis si així ho troba necessari.

  11. L'organització i el Consell de Mallorca es reserven el dret a publicar les obres guanyadores així com aquelles obres presentades al premi que es considerin amb mèrits suficients.

  12. S'entén que les persones participants cedeixen els drets d'autor que els puguin correspondre per a aquesta primera edició de l'obra.

  13. L’entrega de premis tendrà lloc dimarts dia 18 de juliol del 2017, a les 21.30 hores, a la plaça Rector Rubí de Manacor. Els i les glosadores faran una lectura pública de les seves obres.

  14. La participació en el concurs implica el coneixement i l’acceptació de les bases.

  Per a més informació podeu adreçar-vos a la Delegació de Festes de l’Ajuntament de Manacor, a l'adreça plaça del Convent, 1, i al telèfon 971 84 91 00, ext. 3007. 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb