Glosadors de Mallorca

Concurs glosa escrita Alarˇ

maciaferrer | 28 Desembre, 2016 12:25

L'Ajuntament d’Alaró conjuntament amb els Dimonis d’Alaró i amb la col·laboració de la Direcció Insular d'Igualtat i el Servei d'Assessorament Lingüístic del Consell de Mallorca, convoca el I Premi de gloses escrites no sexistes amb la intenció de promoure la igualtat de gènere des de la creació i la cultura popular. L'objectiu és premiar les millors gloses d'acord amb les següents

BASES:

1. Els treballs han de ser originals, redactats en llengua catalana, inèdits i no haver estat premiats en cap altre concurs.

2. Els treballs presentats hauran de complir amb els següents requisits:  No reproduir rols de gènere estereotipats  No emprar llenguatge sexista, homòfob ni racista.  No caure en la hipersexualització de les dones.  No vulnerar la dignitat de les dones.

3. Es presentarà un màxim de 5 obres per participant.

4. Cada obra haurà de tenir una extensió mínima de vuit versos.

5. Cada participant haurà d'entregar tants de sobres com obres presenti. (màxim 5 obres). A l'exterior de cadascun d'aquests sobres hi figurarà el pseudònim de la persona participant i el títol de l'obra. Cadascun d'aquests sobres ha de contenir: a) La glosa, que a la part superior portarà el títol de l'obra (pot ser el primer vers de la glosa) i un pseudònim b) La PLICA corresponent, que consisteix en un sobre tancat damunt del qual hi figurarà el pseudònim, el títol de la glosa i especificar el premi al qual opta. Dins d'aquest sobre tancat hi aniran les dades de la persona concursant: nom, adreça, codi postal, adreça electrònica i telèfon. El nom de l'autor o de l'autora no ha d'aparèixer ni a les còpies de les obres ni a l'exterior dels sobres.

6. Les obres es podran presentar fins a les 13:00 hores del dia 7 de gener de 2017, a l’Ajuntament d’Alaró, plaça de la Vila, 17. S'entregaran 6 còpies, mecanografiades en folis A4, a doble espai i per una sola cara.

7. Les gloses hauran de tractar algun dels temes següents: 

Denúncia de violències masclistes 

Denúncia de situacions de discriminació 

Promoció de la igualtat de gènere 

Visibilització del paper de les dones a la societat en general

8. S’estableixen els següents premis:

CATEGORIA GENERAL: Tota la ciutadania · 1r premi general: 200 euros, diploma i publicació. · 2n premi general: 150 euros, diploma. · 3r premi general: 100 euros, diploma.

PREMIS JUVENILS Fins a 17 anys; · 1r premi general: 200 euros, diploma i publicació. · 2n premi general: 150 euros, diploma. · 3r premi general: 100 euros, diploma.

9. A la PLICA s’haurà d’especificar a quin premi s’opta: al General o Juvenil. (Els premis no seran acumulables).

10. El premi comporta la publicació de les gloses guanyadores així com aquelles altres presentades que tinguin un mèrit suficient. Les obres guanyadores i aquelles que tinguin un mèrit suficient, es publicaran a un recull editat pel Consell de Mallorca.

11. El jurat estarà constituït per: Maribel Servera (glosadora), Macià Ferrer (glosador), Joana Llinàs (col·lectiu Dones en Dansa), Andreu Vidal (APIMA col·legi Nta. Sra. De la Consolació), David Oliver (periodista resident a Alaró), Mariló Molina (agent d’Igualtat d’Alaró).

12. El jurat podrà declarar deserts els premis si així ho troba necessari.

13. L'organització i el Consell de Mallorca es reserven el dret a publicar les obres guanyadores així com aquelles obres presentades al premi que es considerin amb mèrits suficients.

14. S'entèn que les persones participants cedeixen els drets d'autor que li puguin correspondre per a aquesta primera edició de l'obra.

15. L’entrega de premis tendrà lloc el dia 12 de gener de 2017, a les 19:30 hores, després de la picarolada.

16. El dia 16 de gener de 2017, a les 21:40 hores, els i les glosadores guanyadors/es del 1r i 2n premi faran una lectura pública de les seves obres.

17. La participació en el concurs implica el coneixement i l’acceptació de les bases. Per a més informació podeu adreçar-vos a l’ajuntament d’Alaró, plaça de la Vila, 17, telèfon 971510000 i a l’adreça de correu igualtat@ajalaro.net

IV Concurs de glosa escrita Bar MallorquÝ

maciaferrer | 28 Desembre, 2016 12:22

foto de bar mallorqui.

Dinar i glosada a Petra, el proper 24 de desembre a les 13:30h

maciaferrer | 24 Desembre, 2016 00:20

El Restaurant Es Brollador de Petra (Plaça Juníper Serra) organitza un dinar amb glosada, el proper 24 de desembre a les 13:30h. Hi participaran els Glosadors de Mallorca Maribel Servera "Servereta" i Mateu "Xurí". Cal fer reserves al 971830332

Glosada a s'Arracˇ, el proper 23 de desembre a les 19h

maciaferrer | 23 Desembre, 2016 00:05

Els Caparrots de s'Arracó i l'Obra Cultural Balear organitzen un combat de picat al Teatre. serà el proper 23 de desembre a les 19h amb la presentació de Felip Munar i els Glosadors de Mallorca Mateu "Xurí", Maribel Servera "Servereta" i Llorenç "Màgic" Cloquell. Col·labora: Ajuntament d'Andratx.

Glosada per les dones, el proper 15 de desembre a les 20h a Manacor

maciaferrer | 15 Desembre, 2016 00:18

Manacor inaugura espai de dones, al Carrer de'n Tià de Sa Real, 6. Serà el proper 15 de desembre a les 19h i a les 20h hi ha programat un combat de picat entre les Glosadores de Mallorca Maribel Servera "Servereta" i Miquel Servera "Boireta".
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb