Glosadors de Mallorca

Combat de picat a Santa Margalida, en motiu de la Diada de Mallorca el 30 de desembre a les 21h

maciaferrer | 30 Desembre, 2011 17:38

El proper 30 de desembre a les 21h, l'OCB de Santa Margalida organitza un combat a la sala de la rectoria vilera. Hi participarà Mateu "Xurí", Blai Salom i Maribel Servera

Gener de 2012

maciaferrer | 27 Desembre, 2011 12:21

7 de Gener a les 20h davant l'Esglèsia de Sa Pobla ximbombada popular "1r Memorial Toni Socias Teuler" amb la participació de Glosadors de Mallorca i de l'Escola Festa de Sa Ximbomba de Sa Pobla.

12 de Gener a les 20h a Porto Cristo al Centre Cultural, combat de picat entre Mateu "Xurí", Xisco Muñoz "Foraster", Toni Llull "Carnisser" i Macià Ferrer. Presenta Felip Munar. 

14 de gener a Sa Pobla: a les 22:30h ximbombada/combat de picat a la Plaça de Sa Pobla amb els Glosadors de Mallorca: Toni Viver "Mostel", Macià Ferrer "Infermer", Mateu "Xurí", Jordi Cloquell "Artiller" i Maribel Servera. Presenta Felip Munar.

21 de gener a Es Carritxó a les 20:30h combat de picat amb Rafel Roig, Maribel Servera, Blai Salom i Mateu "Xurí". 

22 de Gener a Palma a l'autidòrium Santa Mònica de Palma (Carrer Reina Violant, 7) Festival solidari amb entre d'altre actuacions combat entre Servereta i Garvinyet.

25 de gener a les 20:30h al Bluesville de Palma, participació de Macià "Noto" i Mateu "Xurí" al Palma de Mallorca Poetry Slam. 

26 de gener al CAt participació de Mateu "Xurí" i Maribel Servera "Servereta" a les festes de Sant Antoni a Gràcia.

27, 28 i 29 de gener a Reus, Mostra-taller de cant improvisat amb la participació de Mateu "Xurí" i Maribel Servera "Servereta" 


 


Homenatge a Mateu XurÝ, a les 20h a l'Auditori de Santa Margalida

maciaferrer | 10 Desembre, 2011 13:57

La revista "Sa Plaça", de Santa Margalida, enguany atorga el títol de "placer de l'any" a Mateu Matas "Xurí", per la seva trajectòria, la difussió que fa de la nostra cultura popular i del seu poble d'orígen. L'acte comptarà amb xeremiers, actuacions de ball i els Glosadors de Mallorca.

Article de Miquel Sbert sobre el canšoner de l'emigraciˇ mallorquina "No era el paradÝs",per a la revista Lluc

maciaferrer | 01 Desembre, 2011 17:15

NO ERA EL PARADÍS.

L’EMIGRACIÓ MALLORQUINA A AMÈRICA: EL CANÇONER ENTRE LA IL·LUSIÓ I EL DESENCÍS.

 


 Ja fa anys, vaig tenir ocasió d’intentar una aproximació al cançoner tradicional de l’emigració mallorquina d’entre segles (XIX i XX) a Amèrica. El tema, molt i correctament estudiat des de la història, la sociologia i l’economia, presentava un atractiu remarcable: permetia recollir una visió dels afectats, dels protagonistes (o víctimes) del fenomen, sense la mediatització dels mitjans de difusió o dels interessos de l’un o de l’altre grup o individu interessat. Són diversos els caires que aquell treball presentava, uns de naturalesa tràgica, d’altres dramàtics, alguns còmics... en les gloses, les cançons de l’emigració mallorquina a Amèrica (Argentina i Uruguai i, més endavant, Cuba i altres indrets) traspuaven emocions i sentiments, cantaven penes i treballs, celebraven algunes alegries (poquetes), i per damunt de tot evocaven amb nostàlgia la terra, la família, la vida.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb