Glosadors de Mallorca

Juliol de 2011

maciaferrer | 21 Juny, 2011 16:45

15 de Juliol a Porto Colom a les 20h Xerrada sobre els sons i balls tradicionals de Mallorca amb diferents experts, entre ells Felip Munar.

19 de Juliol a les 22h a Vilafranca de Bonany a la Pça Tomeu Penya combat entre "Xurí", "Pipiu" i "Servereta", presentat per Felip Munar.

22 de Juliol a les 22h a Inca a la Pça Llibertat, combat entre "Xurí", "Pomer" i "Infermer", presentat per Felip Munar.

25 de juliol a Sa Pobla a Sa Congregació homenatge a Toni Socias "Tauler".

Bases del IV concurs de Gloses Sant Abdon i Sant SenÚn d'Inca

maciaferrer | 20 Juny, 2011 15:58


BASES DEL IV CONCURS DE GLOSES


L'Ajuntament d'Inca, amb la col·laboració de l'Associació Cultural Glosadors de Mallorca”, convoca la Quarta edició del concurs de Gloses “Sant Abdon i Sant Senén 2011” que es regirà per les següents bases:


  1. Les obres hauran de tenir una extensió mínima de vuit versos.

  2. Les gloses són de tema lliure.

  3. Els participants podran presentar-hi un màxim de 5 obres, les quals hauran d'anar firmades sota pseudònim; dins un sobre a part s’hauran d’adjuntar les dades personals i, a l'exterior, el pseudònim esmentat i el premi al qual s'opta: general, local i combat de picat.

  4. Les obres que es presentin a la modalitat de combat de picat han de consistir en la presentació per escrit d’un combat de picat simulat, que ha de respondre a l’estructura d’envit i resposta (7 o 8 gloses).

  5. Les obres es podran presentar fins a les 14.00 hores del dia 30 de juny de 2011 al Casal de Joves, Sa Fàbrica (av. de Lluc 299), per triplicat, mecanografiades en folis d’A4, a doble espai i per una sola cara. Aquestes obres hauran d'estar escrites en llengua catalana i hauran de ser originals, inèdites i no haver estat premiades en cap altre concurs.

  6. S'estableixen els següents premis.

* 1r premi general: 200 euros i diploma.

* 2n premi general: 150 euros i diploma.

* 3r premi general: 100 euros i diploma.

* Premi local: 200 euros i diploma.

* Premi de combat de picat: 300 euros i diploma.

  1. L'entrega de premis tendrà lloc el divendres 22 de juliol de 2011 a les 10:00 h a la plaça de la Llibertat.

  2. El jurat podrà declarar deserts els premis si ho considera necessari.

  3. La participació en el Concurs implica l'acceptació de les bases.

 


Cr˛nica dels Glosadors de Mallorca a Nuoro, per Felip Munar. Fotos de Lluis Garcia

maciaferrer | 16 Juny, 2011 16:06

NUORO (SARDENYA), UN BON PUNT DE PARTIDA


I de trobada. Han estat tres dies intensos, d’una activitat frenètica: Tuníssia, Marroc, Brasil, Argentina, Sardenya, Catalunya, Toscana, Còrsega i Mallorca, hem participat al 3º Festival Dell’Enografia (Sardenya), on la improvisació oral cantada ha estat el centre de totes les activitats. S’ha combinat la teoria i la pràctica, l’estudi i la reflexió, la posada en comú, i la representació de cada lloc. No donàvem abast a l’allau de cants, lletres, músiques, informacions. Però una cosa ha quedat clara: el món de la poesia oral improvisada coneix i reconeix la tasca que hem feta des de Mallorca, com saben de les Mostres internacionals, quins improvisadors han passat, i les ganes que tenen de venir a l’illa per viure de prop tot el fenomen del moviment del glosat.

 

https://picasaweb.google.com/101342597026863656272/Nuoro?authkey=Gv1sRgCK_489qEuvDKtQE&feat=email#5618503716233824274 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb