Glosadors de Mallorca

Juliol de 2011

maciaferrer | 21 Juny, 2011 16:45

15 de Juliol a Porto Colom a les 20h Xerrada sobre els sons i balls tradicionals de Mallorca amb diferents experts, entre ells Felip Munar.

19 de Juliol a les 22h a Vilafranca de Bonany a la Pça Tomeu Penya combat entre "Xurí", "Pipiu" i "Servereta", presentat per Felip Munar.

22 de Juliol a les 22h a Inca a la Pça Llibertat, combat entre "Xurí", "Pomer" i "Infermer", presentat per Felip Munar.

25 de juliol a Sa Pobla a Sa Congregació homenatge a Toni Socias "Tauler".

Bases del IV concurs de Gloses Sant Abdon i Sant Senén d'Inca

maciaferrer | 20 Juny, 2011 15:58


BASES DEL IV CONCURS DE GLOSES


L'Ajuntament d'Inca, amb la col·laboració de l'Associació Cultural Glosadors de Mallorca”, convoca la Quarta edició del concurs de Gloses “Sant Abdon i Sant Senén 2011” que es regirà per les següents bases:


  1. Les obres hauran de tenir una extensió mínima de vuit versos.

  2. Les gloses són de tema lliure.

  3. Els participants podran presentar-hi un màxim de 5 obres, les quals hauran d'anar firmades sota pseudònim; dins un sobre a part s’hauran d’adjuntar les dades personals i, a l'exterior, el pseudònim esmentat i el premi al qual s'opta: general, local i combat de picat.

  4. Les obres que es presentin a la modalitat de combat de picat han de consistir en la presentació per escrit d’un combat de picat simulat, que ha de respondre a l’estructura d’envit i resposta (7 o 8 gloses).

  5. Les obres es podran presentar fins a les 14.00 hores del dia 30 de juny de 2011 al Casal de Joves, Sa Fàbrica (av. de Lluc 299), per triplicat, mecanografiades en folis d’A4, a doble espai i per una sola cara. Aquestes obres hauran d'estar escrites en llengua catalana i hauran de ser originals, inèdites i no haver estat premiades en cap altre concurs.

  6. S'estableixen els següents premis.

* 1r premi general: 200 euros i diploma.

* 2n premi general: 150 euros i diploma.

* 3r premi general: 100 euros i diploma.

* Premi local: 200 euros i diploma.

* Premi de combat de picat: 300 euros i diploma.

  1. L'entrega de premis tendrà lloc el divendres 22 de juliol de 2011 a les 10:00 h a la plaça de la Llibertat.

  2. El jurat podrà declarar deserts els premis si ho considera necessari.

  3. La participació en el Concurs implica l'acceptació de les bases.

 


Crònica dels Glosadors de Mallorca a Nuoro, per Felip Munar. Fotos de Lluis Garcia

maciaferrer | 16 Juny, 2011 16:06

NUORO (SARDENYA), UN BON PUNT DE PARTIDA


I de trobada. Han estat tres dies intensos, d’una activitat frenètica: Tuníssia, Marroc, Brasil, Argentina, Sardenya, Catalunya, Toscana, Còrsega i Mallorca, hem participat al 3º Festival Dell’Enografia (Sardenya), on la improvisació oral cantada ha estat el centre de totes les activitats. S’ha combinat la teoria i la pràctica, l’estudi i la reflexió, la posada en comú, i la representació de cada lloc. No donàvem abast a l’allau de cants, lletres, músiques, informacions. Però una cosa ha quedat clara: el món de la poesia oral improvisada coneix i reconeix la tasca que hem feta des de Mallorca, com saben de les Mostres internacionals, quins improvisadors han passat, i les ganes que tenen de venir a l’illa per viure de prop tot el fenomen del moviment del glosat.

 

https://picasaweb.google.com/101342597026863656272/Nuoro?authkey=Gv1sRgCK_489qEuvDKtQE&feat=email#5618503716233824274 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb