Glosadors de Mallorca

Olimpiada pagesa a El Pilar de La Mola, els propers 6 i 7 de marš

maciaferrer | 28 Febrer, 2010 09:23

La localitat Formenterenca serà el marc d'una festa de la cançó d'arrel i la glosa. Hi participaran glosadors i cantadors de totes les Balears i per Mallorca els representants seran Jordi Cloquell "Artiller", Joan Palou "Borino" i el sonador de llaüt Joan Pastor.

Dos estils i dos idiomes, una orgia (d'improvisaciˇ oral)

maciaferrer | 27 Febrer, 2010 23:34

Breu crònica d'un combat dels que marquen:

 

Encara embogit per la comunió amb els germans d'Euskal Herria, intento que les paraules surtin per contar el que esdevengué durant el combat que ahir es va dur a terme a Sant Joan. El cronista arribà tard, però pogué arribar a la segona tongada (o tercera) de gloses dels amfitrions mallorquins: dos genials Mateu "Xurí" i Catalina "Blava", que departien animadament tocant un conjunt de temes dels que ja estam acostumats: política, atacs a l'altre glosador, alabances cap als convidats bascos que els escoltaven...

 

 

Quan acabà aquesta segona part (l'acte havia iniciat amb la presentació de Felip Munar), els convidats Jokin Castaños i Ainhoa Aguirreazaldegui varen explicar molt breument quatre pinzellades del seu art i les diferents tonades i estrofes que s'empren, així com el camí que han recorregut els darrers 25 anys per tal d'assolir el nivell d'implicació i entrega que tenen el públic i els propis bertsolaris amb el bertso.

Quan hagueren acabat aquest interludi/presentació, ens obsequiaren als presents amb una estona d'improvisació en euskera amb cinc cèntims de les tonades que empren. Quan finalitzà aquesta actuació, convidaren els glosadors mallorquins i començà l'orgia de la que parla el títol: encollats un bertsolari amb un glosador (Catalina-Jokin i Xurí-Ainhoa) empraren la paraula improvisada per seduir-se entre ells i el públic assistent.

 

 Tota una orgia glosadora i tota una comunió entre dos estils ben diferents però un sentiment comú, l'estimació per la pròpia arrel.

Dotze Hores de Glosa i Cant Improvisat a Ferreries, el proper 6 de Marš

maciaferrer | 18 Febrer, 2010 19:36

Els companys de Menorca, l'Associació Soca de Mots, organitzen la marató glosadora dels Països Catalans a Ferreries, el proper 6 de març. Hi participaran Glosadors de Menorca, corrandistes i cantadors del Principat, Cantadors d'estil i versadors del País Valencià i Glosadors de Mallorca.

Cloenda del Taller d'improvisaciˇ de Campos, el proper 21 de febrer

maciaferrer | 16 Febrer, 2010 07:38

El proper diumenge es posa fí al taller d'improvisació duit a terme a Campos, amb el següent cartell:

 

 

GRAN COMBAT DE GLOSES a Campos

 

Amb la participació de glosadors de Mallorca

Antoni Galmes “Prim”, Margalida Cortes “Manacorina”, Joan Palou “Burino”

 

 (Segueix)

Sopar a Ca'n Biel Felip, el proper 27 de febrer a les 19h

maciaferrer | 11 Febrer, 2010 20:13

El propietari del Bar Ca'n Biel Felip, enamorat de la glosa, ens torna a obsequiar amb una vetllada que pocs podrem oblidar. Convida a tots aquells capaços de fer una glosa improvisada a sopar. També hi participaran Bertsolaris del País Basc. La data assenyalada per aquesta convidada és el proper 27 de febrer a les 19h, hi estau convidats, glosadors.

 

Visitau "Resums de Programació Mensual":

 

http://glosadorsdemallorca.balearweb.net/post/81658

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb