Glosadors de Mallorca

Breu cr˛nica d'una experiŔncia ˙nica: Quatre glosadors de Mallorca a la final del Campionat de Bertsolaris

maciaferrer | 15 Desembre, 2009 00:30

El passat diumenge 13 de desembre, quatre Glosadors de Mallorca; Jordi Cloquell "Artiller", Mateu Matas "Xurí", Toni Viver "Mostel" i Macià Ferrer, partírem al País Basc per assistir com a públic a la Bertsolari Txapelketa Nagusia 2009, al BEC (Bilbao Exhibition Centre), a Barakaldo. Gràcies a la mediació de diferents bertsolaris fórem atesos com a personalitats, comptant amb seients molt ben situats a l'alçada de la premsa i dispositius de traducció simultània al català.

 L'esdeveniment començava a les 11h, però a les 8:20h ja s'havia format una coa d'un centenar llarg de persones a la porta. Tan sols arribar, parlàrem amb un dels membres de l'associació de bertsolaris, que ens portà directament on s'acreditava a la premsa i al públic convidat especialment. Un cop acreditats, ens acompanyaren a les localitats des d'on podríem veure l'espectacle. El local, era immens, seu habitual de proves esportives i events culturals s'havia anulat la pista central per acomodar-hi cadires plegables aliniades. Buit, ja causava impressió. 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb