Glosadors de Mallorca

Glosada al Club NÓutic de Sa RÓpita el proper 9 de Juliol a les 21h

maciaferrer | 30 Juny, 2009 11:14

Els Glosadors de Mallorca oferiran una glosada a Sa Ràpita,al Club Nàutic  el proper 9 de Juliol a les 21h del vespre. Hi participaran els glosadors Blai Salom, Rafel Roig i Antònia Nicolau "Pipiu".

Ressenya a Diario de Mallorca de 25 de juny de 2009 sobre la final de Glosadors a IB3

maciaferrer | 26 Juny, 2009 08:51

Los ´Glosadors´ miden su ingenio en Artà

Los ocho personajes "más populares" de los que han pasado por el programa de IB3 se disputan hoy el honor de ser el mejor en una gala con Victoria Maldi y Miquel Salamanca

 
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
Maldi y Salamanca, ayer en la Plaza de España, con Ferrer, Jaume Joan, Llull y Forteza.  Foto: S. Llompart

C.M. PALMA. Los ocho citados hoy han sido los glosadors "más populares" de los que han pasado a lo largo de la temporada por el homónimo y especializado programa de IB3. Esta noche, en la plaza del ayuntamiento de Artà, medirán su picaresca y capacidad de improvisación en una gala especial de picat que Victoria Maldi y Miquel Salamanca conducirán en directo durante hora y media.
Miquel Macià Ferrer (Inca), Rafel Roig (Felanitx), Jaume Joan (Algaida), Antoni Llull ´Carnisser´, Margalida Cortès (Manacor), Mateu Matas ´Xurí´ (Sta. Margalida), Catalina Forteza ´Blava´ (Petra) y Blai Salom (Santanyí). Ellos se disputarán el honor de ser considerado "el mejor glosador del archipiélago", reconocido con una acuarela de Joan Lluís Fuster. Bregarán de dos en dos, bajo la atenta mirada de un jurado de cinco que escogerá al azar los temas a cantar. Entre los miembros, seguro confirmados, Felip Munar, Llorenç Cloquell, Rafel Gili y Marga Noguera.
"Esperemos que no nos hagan glosar a nosotros, aunque todo es posible". Maldi y Salamanca, que confieren "todo el protagonismo a los participantes", confían en que nadie les convide a recitar en directo; "una trampa" difícil de sortear. Con todo, veteranos y curtidos en el medio audiovisual, aseguran "que saldremos adelante" si cae la dicha.
El I Combat de Glosadors de la televisión autonómica contará también con las actuaciones (fuera de concurso) del Nin d´Algaida, Joan Planici (Ca´n Picafort), Antoni Socies (Sa Pobla) y los menorquines Pep Toni Rubio y Pep Rotger. Antes del concurso, IB3 rescatará los mejores momentos vividos durante la temporada para repasar las características del cant de gloses.

Glosadors de Mallorca a la Web d'IB3

maciaferrer | 26 Juny, 2009 08:47

http://ib3noticies.com/20090624_9616-foto-de-grup-dels-concursants-del-i-combat-de-glosadors-2009.html

La final de "Glosadors", una autŔntica demostraciˇ del nostre potencial.

maciaferrer | 26 Juny, 2009 08:24

Ahir, 25 de juny de 2009 vàrem participar en un espectacle d'IB3, on les gloses eren les protagonistes. El públic assistent a Artà, es féu càrrec de la dificultat de demostrar què sap fer un glosador només amb 5 gloses, i respongué amb una calidesa extraordinària. Els combats, tots excel·lents, es varen desenvolupar amb una fluidesa  més que acceptable, i l'organigrama dels mateixos va esser el següent:

 

Macià Ferrer /Toni Llull     Jaume Juan/Catalina Forteza      Blai Salom/Rafel Roig    Mateu Xurí/Margalida Cortès         

       

   

              Macià Ferrer/ Catalina  Forteza                                              Rafel Roig/ Mateu Xurí

 

 

 

                                                                Macià Ferrer/Mateu Xurí

 

                                                                           

                                                                         Mateu Xurí

 Entremig dels combats eliminatoris, actuaren Pere Joan Munar i Miquel Cano per una banda i els menorquins Esteve Barceló, Joan Moll amb el guitarrista Tolo Moll per l'altra, que oferiren dos combats fora de concurs, d'una qualitat fora mida.

Just abans de la final que proclamava la victòria de Mateu Xurí, els Xeremiers de Sa Calatrava (Pep Rotger i Pep Toni Rubio) feren dues peces molt aplaudides. I la cirereta la posaren els dos veterans de Mallorca, Joan Planisi i Toni Socias que combateren mentre el jurat feia la deliberació final. El vespre fóu de la glosa, i els que hi poguérem esser, ho gaudírem.

Foto final dels participants amb els presentadors (Gràcies Margalida Sureda) 

Foto final dels participants amb els presentadors de l'acte, Victòria Maldi i Miquel Salamanca. (gràcies Margalida Sureda).

La Gran Final de "Glosadors" ja Ús aquÝ: Dijous dia 25 de juny en directe a IB3

maciaferrer | 23 Juny, 2009 11:55

El proper dijous, dia 25, s'emetrà la final del programa "Glosadors", d'Ib3. El programa, enregistrat en directe des d'Artà. L'especial començarà a les 21:30h amb un programa de "Glosadors" i el seguirà el "Ir concurs de combats de picat",presentat per Miquel Salamanca i Victòria Maldi,  a les 22:10h fins a la mitjanit.

 El concurs, constarà d'una eliminatòria entre 8 glosadors, que combatran un contra un, fins que només quedin els dos glosadors elegits pel públic i el jurat, que estàra constiutït per:Felip Munar, Llorenç "Màgic" Cloquell, Serafí Guiscafrè i Marga Noguera .  A més, comptarà amb actuacions diverses (entre d'altres, Xeremiers de Sa Calatrava) i moltes sorpreses.

 

Els noms dels vuit glosadors són:

 - Mateu Matas "Xurí"

 - Jaume Juan "Tolèdo"

 - Toni Llull "Carnisser"

 - Rafel Roig "Carritxoner"

 - Catalina Forteza "Blava"

 - Blai Salom

 - Margalida Cortès

 - Macià Ferrer

1 2 3 4 5  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb