Glosadors de Mallorca

Cr˛nica de la participaciˇ dels Glosadors de Mallorca a ItÓlia

maciaferrer | 21 Maig, 2009 11:02

 

Gran èxit dels glosadors a Itàlia

Tant els glosadors mallorquins (Mateu Xurí, Catalina Blava i Antoni Carnisser) com els menorquins (Verderol, Moisès i el guitarrista Pele) han tingut un èxit apoteòsic en la XII Mostra Internacional celebrada a Pomonte (Itàlia).

Han realitzat sis actuacions cadascun dels grups i Mateu Matas Xurí fou aclamat com un dels “mestres” de la improvisació, ja que obsequià el públic amb dècimes seguides i, juntament amb els altres mallorquins, improvisà en català amb la melodia i l’estructura de l’octava rima italiana.

Felip Munar va participar en la conferència sobre la improvisació a les Illes i a l’Estat Espanyol i també fou felicitat pels participants i s’acceptaren les seves propostes per dur endavant la poesia oral improvisada.

Fruit d’aquesta trobada hi ha perspectives de participar en les Mostres que se celebren a Villanueva de la Tapia, a Brasil, a Còrsega i a Sardenya, ja que el cant mallorquí i menorquí ha calat ben fons.

Text Felip Munar i Munar.

Fotografies: Toni Llull "Carnisser"

Gloses a l'Acampallengua 2009 el proper diumenge 24 de Maig, a les 15h

maciaferrer | 21 Maig, 2009 09:20

Els Glosadors de Mallorca participaran com vé essent habitual a l'Acampallengua. Diumenge 24 de Maig a les 15h actuaran Macià Ferrer i Mateu "Xurí" a la plaça del Mercat a Sa Pobla. Prèviament a aquesta actuació, hi actuaran Ensaladilla Sò Insistent, que fusiona la improvisació oral amb música electrònica i tradicional. Al final de l'actuació dels glosadors, es farà un combat entre aquests i MC's del Principat que fan hip-hop en català.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb