Glosadors de Mallorca

Diario de Mallorca es fa ress˛ de la glosada de divendres 22 de Maig a Sant Joan

maciaferrer | 27 Maig, 2009 12:07

La gloses riman con el lío de los dos curas y el metge "Mena". Diario de Mallorca, 22 de Maig de 2009 (Segueix)

Cr˛nica de la participaciˇ dels Glosadors de Mallorca a ItÓlia

maciaferrer | 21 Maig, 2009 11:02

 

Gran èxit dels glosadors a Itàlia

Tant els glosadors mallorquins (Mateu Xurí, Catalina Blava i Antoni Carnisser) com els menorquins (Verderol, Moisès i el guitarrista Pele) han tingut un èxit apoteòsic en la XII Mostra Internacional celebrada a Pomonte (Itàlia).

Han realitzat sis actuacions cadascun dels grups i Mateu Matas Xurí fou aclamat com un dels “mestres” de la improvisació, ja que obsequià el públic amb dècimes seguides i, juntament amb els altres mallorquins, improvisà en català amb la melodia i l’estructura de l’octava rima italiana.

Felip Munar va participar en la conferència sobre la improvisació a les Illes i a l’Estat Espanyol i també fou felicitat pels participants i s’acceptaren les seves propostes per dur endavant la poesia oral improvisada.

Fruit d’aquesta trobada hi ha perspectives de participar en les Mostres que se celebren a Villanueva de la Tapia, a Brasil, a Còrsega i a Sardenya, ja que el cant mallorquí i menorquí ha calat ben fons.

Text Felip Munar i Munar.

Fotografies: Toni Llull "Carnisser"

Gloses a l'Acampallengua 2009 el proper diumenge 24 de Maig, a les 15h

maciaferrer | 21 Maig, 2009 09:20

Els Glosadors de Mallorca participaran com vé essent habitual a l'Acampallengua. Diumenge 24 de Maig a les 15h actuaran Macià Ferrer i Mateu "Xurí" a la plaça del Mercat a Sa Pobla. Prèviament a aquesta actuació, hi actuaran Ensaladilla Sò Insistent, que fusiona la improvisació oral amb música electrònica i tradicional. Al final de l'actuació dels glosadors, es farà un combat entre aquests i MC's del Principat que fan hip-hop en català.

Glosada a les Festes patronals d'Establiments, el proper 19 de Juliol a les 21h

maciaferrer | 19 Maig, 2009 18:54

El proper Juliol, amb motiu de les festes patronals, els Glosadors tornen a Establiments després d'anys d'absència. Els Glosadors de Mallorca oferiran un combat de picat, en el qual participaran Mateu "Xurí", Toni "Mostel" i Macià Ferrer. Presentarà la glosada Felip Munar i Munar.

Juliol de 2009

maciaferrer | 19 Maig, 2009 18:53

Dia 1 de Juliol a les 20:30h a la Casa Museu d'Artà, presentació "Llengua de Glosador" de M.Sbert i combat entre Macià i Xurí. 

Dia 3 de juliol a les 22h a Selva, a la Placeta de l'Esglèsia combat entre: Xurí, Macià, Blai, Pipiu, Pomer, Màgic Cloquell i Rafel Roig. Presenta Felip Munar. 

Dia 9 de Juliol a Sa Ràpita, Club Nàutic, a les 21h Sopar i  Glosada Blai, Pipiu, Roig.

Dia 11 de Juliol a les 20h al Col·legi Verge del Carme del Carrer Murillo de Palma, Glosada amb Jaume Juan, Macià Ferrer i Miquel Cano. Presenta Felip Munar.

Dia 12 de juliol a les 21:30h a Santanyí, al Pati del Casal de Cultura Ca'n Jaume Antoni, Glosada entre Blai Salom, Antònia "Pipiu" i Macià Ferrer.

Dia 18 de juliol, a Sineu, al local de la 3a Edat, a les 18 hores, combat de picat entre els glosadors Mateu Matas, Blai Salom i Rafel Roig.

Dia 18 de Juliol a Ariany, a les 21h glosada amb Pere Joan "Pomer", el "Màgic" Cloquell i Mateu "Xurí".

Dia 19 de Juliol a les 21h a Establiments, Combat de picat entre Toni Viver "Mostel", Mateu "Xurí" i Macià Ferrer. Presenta l'acte Felip Munar.

Dia 24 de Juliol a les 21h a Inca, a la Plaça de Sa Quartera, glosada entre Màgic Cloquell, Pipiu i Carnisser.

 Dia 28 de Juliol, a les 21h a la Plaça Mallorca d'Inca, entrega de premis del II Concurs de Gloses Sant Abdon i Sant Senen. 

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb